Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сирський: Під час виходу з Авдіївки у полон потрапили 25 українських військових

П'ятниця, 29 березня 2024, 11:49
Сирський: Під час виходу з Авдіївки у полон потрапили 25 українських військових
фото Getty Images

Збройні сили та вся держава Україна докладають зусиль, щоб звільнити з російського полону українських військових, які прикривали відхід з Авдіївки.

Джерело: головком ЗСУ Олександр Сирський в інтерв'ю "Укрінформу"

Пряма мова: "На жаль, у ході цих боїв 25 українських військовослужбовців потрапили у російський полон. Це – війна… Російські пропагандисти намагаються використати різні відео з полоненими українськими воїнами для дискредитації Сил оборони України, психологічного тиску та поширення паніки серед українців.

Реклама:

Хочу сказати цим солдатам, якщо вони мене почують, їхнім родинам: ми нікого не забули і робимо все, щоб визволити цих військовослужбовців із ворожого полону. До цих зусиль повною мірою залучені як керівництво нашої держави, так і Головне управління розвідки Міністерства оборони та командування Збройних сил".

Деталі: Сирський пояснив, що Сили оборони відвели своїх людей з Авдіївки, тому що ворог мав суттєву перевагу в силах і засобах штурмових підрозділів.

Через постійні бомбардування керованими авіабомбами цілісність української оборони була порушена, що дало можливість противнику поступово просуватись вперед.

ВІДЕО ДНЯ

Також негативну роль відіграла недостатня кількість боєприпасів для української артилерії. Це не дало змоги в таких умовах вести ефективну контрбатарейну боротьбу. Тож, щоб уникнути оточення та зберегти життя людей, пояснює Сирський, він ухвалив рішення вийти з Авдіївки.

При цьому, за словами головкома, наступ на Авдіївку обернувся для ворога значними втратами. Лише у період з 10 жовтня 2023 року до 17 лютого 2024 року на Авдіївському напрямку російські загарбники втратили: 47186 осіб особового складу, 364 танки, 748 бойових броньованих машин, 248 артилерійських систем, 5 літаків.

Сили оборони України від початку Авдіївської оборонної операції на цьому напрямку взяли у полон 95 російських окупантів.

Що передувало: В лютому 2024 року видання New York Times опублікувало матеріал, в якому стверджeвалося, що "сотні українських військовослужбовців могли потрапити в полон або зникнути безвісти" під час виходу українських військ з Авдіївки.

В угрупованні українських військ "Таврія", коментуючи ці дані, які не відповідають дійсності, заявили, що автори NYT поширили російський наратив без жодного обґрунтування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
08:06
На Дніпропетровщині через ракетний удар пошкоджено два енергооб’єкти та виникли перебої з водою 
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновленоРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
Усі новини...