• Головна
  • Тисячі військових, які не воювали, скеровують в бойові частини, потреби в 500 тисячах нових мобілізованих немає – Сирський
12:27, 29 березня

Тисячі військових, які не воювали, скеровують в бойові частини, потреби в 500 тисячах нових мобілізованих немає – Сирський

Тисячі військових, які не воювали, скеровують в бойові частини, потреби в 500 тисячах нових мобілізованих немає – Сирський

Україна не потребує домобілізувати до Сил оборони України ще 450-500 тисяч осіб.

Про це Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський розповів в інтерв'ю «Укрінформу», пише Варта1.

Він пояснив, після перегляду наших внутрішніх ресурсів та уточнення бойового складу Збройних сил ця цифра була суттєво зменшена.

«Ми очікуємо, що у нас буде достатньо людей, здатних захищати Батьківщину. Йдеться не лише про мобілізованих, але й про добровольців. Треба зважати на те, що люди – не роботи. Вони виснажуються, фізично й психологічно, особливо в умовах бойових дій», - додав головнокомандувач ЗСУ.

За його словами, наприклад, ті люди, які прийшли до ТЦК у лютому 2022 року, потребують відпочинку та лікування.

"Достатньо згадати, що бойова 110-та бригада була задіяна на Авдіївському напрямку від початку повномасштабного вторгнення. Їм треба відновитися і відпочити, і це – об’єктивна необхідність. І таких частин чимало.

Наразі ми переглядаємо чисельність певних частин, які не беруть участі у бойових діях, на підставі аудиту їхньої діяльності. Це дало нам змогу вивільнити тисячі військовослужбовців і спрямувати їх до бойових частин", - резюмував Сирський.

Раніше Денис Шмигаль, прем'єр-міністр України заявив, що наразі немає потреби мобілізувати 500 000 людей до лав Збройних сил України.

Оцінка показала, що такий масштаб мобілізації не є необхідним, враховуючи ротації, які відбуваються на лінії фронту, і надходження озброєння, зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#мобілізація #Сирський #повістки
ТОП новини
"Арктичний холод пре в ці області, прогноз стривожив навіть синоптиків": куди суне мороз у -17 градусів, дощ і снігопад?
"Тариф на електроенергію з 1 травня оприлюднено": хто з українців платитиме на 60% менше, а кого приголомшить ціна?
"Потужна негода пре в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом": де буде мороз у -21 градус, дощ і снігопад?
"Шалений успіх, багатство і втілення мрій": ці 2 знаки Зодіаку у другій половині весни зіткнуться з доленосними подіями
Оголошення
live comments feed...