Третя окрема штурмова бригада прорвалася в селище Орлівка Донецької області та розпочала інтенсивні бої там, де засіли російські окупанти.

Як повідомили військові, росіяни відстрілювалися гранатами, випускали дрони та «відмовлялися відступати», але бійцям Третьої штурмової вдалося ліквідувати загарбників.

Варто додати, що сили РФ втратили декілька невстановлених одиниць техніки у боях за Орлівку, на захід від Авдіївки, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни за 28 березня.

Експерти ISW зазначають, що російські війська втратили кілька видів техніки, ЗСУ у Новомихайлівці використовують FPV-безпілотники та касетні боєприпаси, що значно ускладнює зусилля Росії щодо просування.

Також за даними аналітиків, 28 березня позиційні бої тривали вздовж лінії Куп’янськ-Сватово-Кремінна: на північний схід від Куп’янська в районі Синьківки; на захід від Кремінної в районі Тернів; на південь від Кремінної в районі Серебрянського лісництва та Білогорівки (12 км на південь від Кремінної).

У Донецькій області, за інформацією ISW, російські та українські війська вели позиційні бої: на північний захід від Бахмута в районі Богданівки; на захід від Бахмута в районі Часового Яру, районів Новий і Канал (східна частина Часового Яру) та Іванівського; на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки.

«Відео з геолокацією, опубліковане 27 березня, вказує на те, що російські війська нещодавно просунулися в центрі Новомихайлівки та на полях на північ від населеного пункту», — зазначають експерти.

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях

Також в ISW наголошують, що 28 березня російські війська продовжували наступ у районі Старомайорського (на південь від Великої Новосілки) у районі кордону Донецької та Запорізької областей, але не просунулися вперед.

Зауважимо, що війська росії втратили кілька підрозділів під час захоплення села Орлівка Донецької області. Зараз найбільшу увагу та основні наступальні сили на Авдіївському напрямку вони сконцентрували на Семенівці.

Про це розповів заступник командира 3 ОШБр, майор Максим Жорін в етері телемаратону «Єдині новини».

За його словами, ситуація залишається складною через те, що в росіян є можливість замінити свої підрозділи свіжішими силами. Попри це, завдяки діям Сил оборони вони втратили наступальний потенціал.

Наразі росіяни намагаються просунутися далі, здебільшого в районі населеного пункту Семенівка. Там окупаційні війська роблять спроби штурмувати та «промацувати» слабкі місця в обороні.

Також, за словами Жоріна, кожного дня атаки відбуваються в районі населеного пункту Бердичі.

«Час від часу ми чуємо в перехопленнях, як вони звітують, що зайняли певні рубежі, хоча насправді до них навіть не дійшли. Це вже така стала практика у російських підрозділах», — написав Жорін у Telegram.

Крім того, заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін також заявив, що росіяни досить чітко визначають для себе напрямки основних зусиль і тиснуть, доки не мають якогось успіху.

Він підкреслив, що в Росії давно не бояться ніяких втрат.

«Якщо не вистачило 50 тисяч загиблими, вони покладуть більше без проблем. Навіть на захоплення маленького населеного пункту. Для досягнення певної мети ворог задіює всі можливі ресурси, а їх у нього достатньо», — зазначив він.

За його словами, наразі пріоритетним напрямком для наступальних дій РФ є Східний.

«Критично важливо для окупантів не допустити нашого просування на Півдні. Навіть на Сході вони можуть дозволити собі десь провалитись, проте на Півдні будь-яке наше просування для них несе велику загрозу», — написав він.

Жорін заявив, що тому вони будуть намагатись відсунути лінію фронту, збільшуючи сухопутний коридор.