Російські ДРГ прориваються на Банкову та до Уряду?
Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога до столиці може вплинути на рівень застосування масованих атак Росією. Це дуже серйозно, зазначив військовослужбовець ЗСУ та голова Ради резервістів Сухопутних військ, Іван Тимочко, під час виступу на українському телеканалі.

«Проникнення ДРГ до столиці — надзвичайно серйозна тема. Якщо порівнювати завдання ДРГ, у різних областях вони різні. На Сумщині і Харківщині в основному завданням є вивчення наших військових підрозділів, їх знаходження, дослідження баз і локацій. Але метою проникнення таких груп на Київщину є ефективне нанесення росіянами ударів по цій території. З урахуванням того, що система ППО достатньо розвинена, завданням ДРГ є фіксація розташування цих систем під час ракетних ударів, їх пошук, визначення ступеня здатності як захисту урядового кварталу, так і життєзабезпечення структур і об’єктів, які відповідають за це в Києві», — повідомив він.

З цього випливає, що пріоритетною ціллю є і сам президент Зеленський.

ДРГ в основному вербуються з колишніх громадян України та є надзвичайно небезпечними.

«Вони володіють українською мовою або суржиком, розуміють місцеву специфіку. До Києва повернулося дуже багато людей. Це дає можливість ДРГ розмиватися в масі населення. Візуально може здатися, що вони немісцеві, але це може бути лише обґрунтуванням. Мовляв, вони переселенці, все втратили», — додав Тимочко.

Державні органи України вже мають певні розвідувальні дані щодо відповідальних за цей напрямок, повідомляє військовослужбовець ЗСУ.

«Завдання ДРГ — швидке виявлення і повідомлення про системи ППО чи переміщення військ. Отже, це мережа з комунікаторами між тими, хто збирає інформацію, і тими, кому вона передається по відповідних напрямках», — розповів Тимочко.