• Головна
  • Україну може "поглинути" темрява: енергетики заговорили про блекаут
13:55, 29 березня

Україну може "поглинути" темрява: енергетики заговорили про блекаут

Україну може "поглинути" темрява: енергетики заговорили про блекаут

Війська рф продовжують завдавати ударів по ерегетичних об'єктах України. Ракетна та дронова атака, завдана 22 березня, залишила серйозні наслідки для енергетичної системи України.

Генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко в ефірі національного телемарафону попередив українців про можливий дефіцит електроенергії цього літа через пошкодження, отримані безліччю об'єктів генерації.

"Уражені кілька типів потужностей, що генерують, велика кількість ТЕЦ, об'єкт гідрогенерації. Також росіяни багато разів потрапили до мережних вузлів "Укренерго", трансформаторів тощо. Ця атака одночасно руйнує можливість наших систем передавати електроенергію та зменшує можливості її генерації", – сказав Коваленко.

За його словами, пошкодження дуже серйозні і відновлення може зайняти місяці і більше.

Масована атака росії завдала особливо важких ударів у Харкові, де майже всі об'єкти магістрального рівня, які живили місто, були знищені.

Володимир Кудрицький, голова правління "Укренерго", висловив сподівання, що ситуація покращиться в обласному центрі наприкінці поточного чи на початку наступного тижня.

Цей удар по ДніпроГЕС, теплових станціях та магістральних підстанціях описується як найпотужніша атака на енергосистему України. Відновлення вимагає величезних зусиль, але енергетики країни спрямовані на відновлення та забезпечення енергопостачання населенню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#масова #атака #енергетика #темрява #гес #удари #станції
ТОП новини
"Арктичний холод пре в ці області, прогноз стривожив навіть синоптиків": куди суне мороз у -17 градусів, дощ і снігопад?
"Тариф на електроенергію з 1 травня оприлюднено": хто з українців платитиме на 60% менше, а кого приголомшить ціна?
"Потужна негода пре в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом": де буде мороз у -21 градус, дощ і снігопад?
"Шалений успіх, багатство і втілення мрій": ці 2 знаки Зодіаку у другій половині весни зіткнуться з доленосними подіями
Оголошення
live comments feed...