Кличко з кожним днем свого правління все більше хоронить свою кар’єру. Ой, відспівають Віталіка незабаром, як мера, ой, відспівають! Минулого тижня політичні тертя між Банковою та київською міською владою знову розморозилися та частково перейшли у дещо новий формат. Йдеться про засідання тимчасової спеціальної комісії ВР щодо транспортних питань, яка проходила на фоні відставок деяких давніх соратників міського голови. Не виключено, що наступним у списку на відставку зможе стати мер Києва Віталій Кличко.

В той же час, співголова фракції УДАР у Київраді Дмитро Білоцерковець почав виправдовувати Кличка та говорити, що всі звинувачення в його сторону не справедливі.

«Ми у Київраді створили тимчасову контрольну комісію, щоб провести відкритий, нормальний конструктивний діалог з парламентською ТСК. У нашу ТКК ми включили всіх членів ТСК за згодою. Ми пропонуємо, щоб засідання ТКК і ТСК проходили разом у Київраді, щоб був відкритий нормальний діалог з можливістю залучити громадські ради, бо не може бути жодних дискусій про Київ без Києва», — говорить він.

Дмитро Білоцерковець зазначив, що після розголосу довкола метрополітену результат є — відставка очільника підземки.

«І цього достатньо, щоб міський голова, не очікуючи відповіді по потенційним корупційним ризикам, вже прибрав цю людину — звільнив», — підкреслив співголова УДАРу в міськраді.

Проте, очевидно, що все це робиться заради того, щоб відбілити ім’я Кличка та приглушити повідомлення про аварійний стан метро, ремонт якого затримається від термінів, які було озвучено на початку. Схоже, Віталій Кличко дуже хоче залишитись на своїй посаді та робить усе можливе, щоб не виплило більше жодних подробиць.