Цього тижня відбулася знакова подія для шведського автовиробника Volvo Car AB – з конвеєра заводу зійшов останній легковий автомобіль компанії, обладнаний дизельним двигуном.

Таким чином, бренд офіційно завершує епоху дизельних моторів і починає перехід до виключно електричних транспортних засобів відповідно до своєї стратегічної мети - до 2030 випускати тільки електромобілі. Про це повідомляє Bloomberg.

Volvo, скріншот: Youtube
Volvo, скріншот: Youtube

26 березня останнім автомобілем Volvo з дизельним двигуном став спортивний позашляховик моделі XC90, що зійшов із конвеєра на заводі у Швеції. Керівництво компанії підкреслює, що хоча дизельні агрегати і вивели з модельного ряду, автомобілі з традиційними бензиновими моторами продовжуватимуть випускатися паралельно з розширенням лінійки електрокарів.

"Ми абсолютно впевнені, що є дуже хороші пропозиції для клієнтів, навіть без дизеля", - заявив керівник Volvo.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вони стали першим великим автовиробником, який у 2017 році взяв курс на поступову відмову від автомобілів з традиційними двигунами внутрішнього згоряння і з тих пір представив низку гібридних і повністю електричних моделей.

Volvo, скріншот: Youtube
Volvo, скріншот: Youtube

На головному для бренду європейському ринку дизельні автомобілі досягли піку продажів дев'ять років тому, коли на них припадало близько половини нових реєстрацій. Втім, минулого року їхня частка впала до 14%.

Нагадаємо, Bentley та Rolls-Royce на українських номерах у Європі ганьблять країну: всі обурені розкішшю наших мажорів.

Як повідомляв "Знай.ua", трансмісія буде вічною: водіїв з автоматичною коробкою передач "просвітили"

Знай.ua писав, от і докатався до 40 тисяч гривень: за що українським водіям загрожувати великий штраф - не грайтеся з цим