Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сили оборони отримають 2 тисячі засобів РЕБ ближньої дії українського виробництва 

Середа, 17 квітня 2024, 15:54
Сили оборони отримають 2 тисячі засобів РЕБ ближньої дії українського виробництва 
Фото: Михайло Федоров

Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що на фронт поїдуть 2 тисячі одиниць РЕБу ближньої дії українського виробництва, які створили учасники кластера Brave1.

Джерело: Федоров у Telegram

Пряма мова: "РЕБ ближньої дії, зокрема "окопний", точково захищає військових та їхні позиції, бронетехніку, автомобілі для евакуації. Він глушить російські FPV-дрони, дрони-скидачі й дрони-розвідники. Це десятки тисяч збережених життів та одиниць техніки". 

Деталі: За словами Федорова, до повномасштабного вторгнення в Україні не було жодної розробки РЕБу ближньої дії. Завдяки системній роботі Brave1 ця сфера почала розвиватися, і вже є десятки технологічних рішень, які держава може купувати для фронту. Також міністр цифрової трансформації України додав, що далі контрактуватиме нові партії.

Реклама:

"Наше стратегічне завдання — щоб кожен підрозділ та кожна одиниця техніки, яка потребує захисту РЕБ, його отримала. А ціллю Brave1 залишається пошук і підтримка розробників, щоб технологічно посилити військових".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...