Військовозобов'язаний із Черкаської області отримав тривалий тюремний термін за ухилення від призову до лав ЗСУ під час мобілізації.

Чоловік, якого визнали винним, назвав службу за контрактом "рабством" і заявив, що йому "нема за що воювати на Донбасі"... згідно з матеріалами справи, що є в судовому реєстрі, у березні минулого року обвинувачений пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до служби. Йому хотіли вручити повістку, але чоловік відмовився її отримувати і не з'явився у певний день.

мобілізація в Полтаві \ кадр з відео
мобілізація в Полтаві \ кадр з відео

На судовому засіданні обвинувачений частково визнав свою провину. Він пояснив, що вважає себе непридатним до військової служби за станом здоров'я. За його словами, це "підтверджується початковим висновком ВЛК". Другий висновок, який визнав його відповідним, він назвав сфальшованим.

Військовозобов'язаний заявив, що з 28-річного віку він хворіє на хронічне запалення середнього вуха (мезатампонітом), показавши виписки з лікарні. Однак у фінальному висновку ВЛК було зазначено, що його слух покращав.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Українець не посоромився заявити, що служба за контрактом зараз це "рабство". І що взагалі воювати мають усі.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК, та покарав його трьома роками позбавлення волі.

Нагадаємо, ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

Як повідомляв "Знай.uа", демографічна криза вже на порозі: які зміни призведуть до катастрофи

Знай.uа писав, розписуватися не потрібно: коли повістка буде вважатися врученою