Про це він розповів у своєму блозі.

«У чому ситуація? Нам потрібне виробництво сотні ракет, сотні ракет мають вироблятися для того, аби вражати цілі на території росії. Мета, яка ставиться, доволі амбітна, тому ми говоримо про діпстрайки, удари саме вглиб території росії. Уявіть собі, зараз туди летить тільки те, що я називаю стратегічною авіацією, дрони, а якщо туди будуть летіти ще й ракети, і це все буде одночасно…», - міркує Олександр Мусієнко.

Тобто, пояснює він, якщо на російські військовій об’єкти, аеродроми будуть одночасно летіти крилаті ракети, а «Нептун» саме такий, балістичні ракети, наприклад, «Сапсан» або «Грім-2» в експортному варіанті, якщо їх доробити, і дрони різних типів, модифікацій, від найменших, які допомагають проходити ППО, до великих, які прилетіли по виробництву шахедів у Татарстані, то це буде зовсім інший результат.

«Безумовно, що це зменшує можливості ворога до перехоплення, зменшує можливості ворога до належної реакції, як наслідок – підвищує ефективність роботи цих ракет, підвищує можливості, збільшує радіус ураження», - підкреслює Олександр Мусієнко.

Принагідно він нагадує, що ракети – це все ж таки від 300 до 500 кг вибухової частини, а дрон – 10-30 кг. З іншого боку, додає експерт, ракета вимагає зовсім інших грошей і ресурсів, тут би якраз дуже потрібна була допомога від США.

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, чому США збивають ракети, які летять на Ізраїль, але не на Україну.

Також Знай.ua писав про те, що Шишкін пояснив, чому президентські вибори під час війни неможливі.