16 квітня 2024 року у с. Будище, що на Черкащині проведено екологічну і культурну акцію: «Дуби Шевченка єднають Україну».

Історія Звенигородщини тісно пов’язана з поетом, художником, мислителем, генієм і пророком українського народу - Т.Г. Шевченком.

Тому символічно, що дану акцію розпочато саме у селі Будище на території парку – пам’ятки садово – паркового мистецтва місцевого значення «Будищанський парк», поряд з яким розташований маєток пана Енгельгарда, де Шевченко провів свої юні роки. Саме на території парку ростуть вікові дуби Шевченка, із жолудів яких вирощенні молоді саджанці.

Метою акції є сприяння збереження природи та національної єдності українського народу. Дуби висадженні під час акції будуть символом не лише сьогодення, але і майбутнього, яке будується на спільних цінностях та об’єднанні.

Участь у даному заході узяли голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець, представники Черкаської ОВА, голова Звенигородської РВА Юрій Піковський, в. о. начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Сергій Поліщук, голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, директор філії «Звенигородське лісове господарство» ДСГП «Ліси України» Іван Бас, представники Уманського НУС, керівництво та мешканці Шевченківської громади.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Учасники акції висадили 27 дубів, що символізують всі області України, Київ, Крим, Севастополь.

Подібні заходи планують проводити в усіх громадах Черкаської області та в областях Україні.