Вівторок, 30 Квітня

“Я дуже хочу бути військовим”. Школяр зі Львова збирає гроші на дрони для ЗСУ

Оперативні новини у нашому каналі в Telegram!

Семикласник зі Львова Антон Боднар збирає гроші на дрони для українських військовослужбовців. Хлопчик розклеює по місту листівки із закликом перейти на його канал у YouTube. Там він й закріпив реквізити за якими можна задонатити на армію.

Як розповів Суспільному батько хлопчика Мар’ян Боднар, за допомогою такого збору вдалося закупити п’ять безпілотників для 24-ї бригади. А ще – прилади нічного бачення, амуніцію та нічні приціли.

Тринадцятирічний Антон вже кілька років допомагає війську. Його батько каже, найчастіше зараз стараються зібрати гроші на безпілотники.

“Ми купляли дрони для 24-ї бригади. Ми їм допомагаємо. Це дуже важливо, тому що зараз у нас триває війна. Я дуже хочу бути військовим! Я буду захищати свою країну. Як на мене — це класно”, — каже школяр.

Тато хлопчика Мар’ян Боднар розповідає, що декілька років тому випадково познайомився з військовослужбовцями 24-ї окремої механізованої бригади. Відтоді допомагає бійцям: закуповує прилади нічного бачення, безпілотники тощо.

“Зрозумів, що люди спільні по духу, постарався їм допомагати. Передавали каву, чай, солодке. Запчастини купували. А вже коли почалося повномасштабне вторгнення, то стараємося переважно запчастини купувати, необхідне”, – каже волонтер.

Також сім’я Боднарів передає на фронт продукти та маскувальні сітки для техніки. А ще – знімають для соцмереж домашні відео, де прикріплюють посилання для донатів на армію.

“Ми зняли відео. На початок зліпили фігурки з пластиліну – десь два тижні зайняло. Придумали сценарій. Ну і так кілька разів пробували знімати. Трошки у нас не виходило, перезнімали. Монтували своїми силами. Дали в YouTube. І люди, видно, відчули, що то дитина говорить, що це чітко від душі. І ті репліки вийшли й в тему війни, і в тему перемоги. Почали люди донатити. У підсумку ми купили на початок тепловізор”, – каже Мар’ян Боднар.

Зараз батько та син збирають гроші на ще один безпілотник для українських воїнів. Для цього Антон власноруч пише листівки та розклеює їх по місту. За словами школяра, він вже розклеїв понад 50 листівок.