5 підказок, як привчити дитину до порядку без крику та істерик

Дієві способи від батьків

1. Підкажіть і допоможіть

На перших порах треба показати дитині, як наводити порядок в іграшках, і допомогти їй в цьому. По-перше, це буде хорошим прикладом. По-друге, вона ще не знає, що таке “чисто” у вашому розумінні. По-третє, удвох завжди веселіше і швидше робити будь-яку роботу.

2. Давайте завдання, відповідно до віку дитини

Давайте завдання, які дитина може виконати в силу свого фізичного розвитку. Дворічний малюк може поставити іграшки на полицю, але заправити свою постіль він явно не зможе.

3. Складіть список справ

Для дітей, які вже вміють читати, на видному місці повісьте список того, що вони повинні зробити. Для молодших дітей можна придумати позначення або намалювати картинки. І нехай відзначають, які завдання виконали. Це можна перетворити на цікаву гру з нагородженнями.

4. Ігрові моменти

Періодично можна влаштовувати змагання з прибирання. Наприклад, спочатку розкласти по своїх місцях всі червоні іграшки, потім - зелені, жовті і так далі.

5. Штрафні хвилини за розкидані речі

Досвідчені батьки поділилися своїм правилом: за кожну розкидану річ діти вирушають на 5 хвилин раніше спати. Наприклад, за одну шкарпетку – 5 хвилин, за дві – 10 хвилин, а якщо ще й кофта валяється, то вже 15 хвилин. Так рано вкладатися ніхто не захоче. Відповідно, і речі будуть покладені на місце. 

Джерело: useti.org.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень