Українці, які не можуть далі працювати за станом здоров’я і йдуть на лікарняний, можуть отримувати гроші. Проте, у 2024 році ця процедура дещо зміниться, адже лікарняні та інші виплати надаватимуть представники Пенсійного фонду України.

Про це повідомляють "Факти".

Які терміни виплати лікарняних від ПФУ

Перші п’ять днів лікарняного оплачуються компанією, в якій працює людина, а якщо вже пішов шостий день, то виплати починають надходити від Пенсійного фонду. Якщо людина більше шести днів хворіє, то роботодавцю потрібно передати заяву до ПФУ.

Пенсіонери у Пенсійному фонді
Пенсіонери у Пенсійному фонді

Це можна зробити за допомогою Порталу електронних послуг або в режимы офлайн, передавши заяву разом з електронною формою до головного управління ПФУ. У заяві потрібно вказати суму лікарняних, яку повинні виплатити у Пенсійному фонді.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Проте, якщо тривалість лікарняного лише п’ять днів, то до ПФУ нічого передавати не потрібно.

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

Терміни надходження виплат від ПФУ не змінюються – протягом 10 днів з моменту отримання документів. За цей час співробітники фонду повинні вирішити, чи має працівник право на виплати. У разі схвалення лікарняні гроші надійдуть людині разом з найближчою зарплатою.

Нагадаємо, як можна порахувати розмір фінансової допомоги по безробіттю.

Як повідомляли раніше, яку грошову компенсацію можна отримати за травмування на робочому місці.

Як писав "Знай" раніше, як українцям за кордоном можна оформити собі пенсію дистанційно.