У всіх постає питання — де Залужний, чому не видно його офіційної появи на новій посаді? Український історик Павло Гай-Нижник відповів на ці питання. Він розповів, де наразі знаходиться ексглавком Валерій Залужний та чому його і досі не представили Послом України в Великобританії.

«Ну, держава має надіслати запит чи може інша держава прийняти його та чи підходить їй той чи інший посол, чи немає на нього ніяких протиріч», — повідомив він.

«Якщо говорити про потреби, то апелювалося тим, що Залужний військовий і він зможе говорити в Британії предметно про наші військові потреби. Та справа дипломата не лише в цьому. Його справа полягає ще й в тому аби шукати гроші. Крім того ми знаємо що в Британії мають бути вибори і консерватори програють ці вибори очевидно треба мати контакт з лейбористами», — додав він.

Наостанок історик розповів, що наразі відповіді з Британії немає і очевидно, що Валерій Залужний зараз перебуває закордоном, можливо навіть в Лондоні аби дочекатися відповідного рішення.

Нагадаємо, кандидатуру колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного на посаду посла в Британії погодили ще у березні.

«7 березня 2024 року президент України Володимир Зеленський погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду надзвичайного і повноважного посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Міністерство закордонних справ України направило британській стороні відповідний запит на агреман», йдеться у повідомленні МЗС.