Українців чекає "сюрприз" у платіжках, оскільки комунальники затвердили нові тарифи на водопостачання та каналізацію. Вартість послуг подорожчає одразу майже на 40%.

Зростання тарифів буде локальним і торкнеться мешканців міста Прилуки, що на Чернігівщині. Про нові ціни для споживачів розповів директор КП "Прилукитепловодопостачання" Андрій Гавриш у коментарі "Суспільному".

Тарифи на воду / фото: скріншот Youtube
Тарифи на воду / фото: скріншот Youtube

Одна з головних причин підвищення тарифів – зростання цін на електроенергію. 2024 року електрика для підприємств подорожчала на 149%. Також збільшились інші витрати, зокрема податок на спецводокористування.

"2023 рік ми закінчуємо по послугах водопостачання і водовідведення збиток склав в межах 9,5 мільйонів. Ми побачили, що не зможемо його перекрити іншою діяльністю тому було прийнято рішення скорегувати тариф на ці дві складові", - пояснив Андрій Гавриш.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Так, тариф на воду для населення підвищиться із 13,55 до 19,88 гривні за кубометр. Вартість каналізації збільшиться із 24,67 до 32,80 гривні за кубометр. Загалом послуги водоканалу подорожчають на 14,46 гривні або на 37% – до 52,68 гривні за кубометр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, немає грошей – не аргумент: як карають українців за несвоєчасну оплату комуналки.