В Україні пенсіонери, які вийшли на пенсію за військовою службою, можуть отримати додаткові гроші до пенсії за утримання членів сім'ї, які не можуть самі себе забезпечувати і не отримують інші пенсійні виплати.

Розмір такої додаткової суми становить 50% від прожиткового мінімуму для людей без працездатності на кожного непрацездатного члена сім'ї.

Ця надбавка є фінансовою підтримкою для тих, хто доглядає за членами сім'ї, які не можуть самостійно забезпечувати себе через відсутність працездатності та не отримують інші види пенсій або соціальних виплат.

Грошова допомога. Фото з інтернету
Грошова допомога. Фото з інтернету

Розмір доплати до пенсії складає 50% від мінімального прожиткового рівня, встановленого для людей, які не можуть працювати через вік чи здоров'я. Ця доплата виплачується за кожного члена сім'ї пенсіонера, який не може себе утримувати і при цьому не отримує інших пенсій або соціальних виплат.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Для призначення такої надбавки необхідно надати відповідні документи, що підтверджують статус та умови проживання членів сім'ї.

До таких документів належать:

  • Для отримання доплати вам потрібно надати документи, що підтверджують, що члени вашої сім'ї, які перебувають на вашому утриманні, не працюють і не мають доходу.
  • Також потрібно документи, які засвідчують ваші родинні зв'язки, наприклад, свідоцтво про народження або шлюб, а також паспорт.
  • В деяких ситуаціях можуть знадобитися рішення суду або інші офіційні папери.

Гроші, гаманець / фото: Freepik
Гроші, гаманець / фото: Freepik

Процес призначення надбавки проводиться місцевим органом Пенсійного фонду, до якого потрібно подати заяву разом з усіма необхідними документами.

Після перевірки наданих документів та обставин, пенсіонер отримає відповідне рішення про призначення чи відмову у надбавці.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua українець не пішов у ТЦК, щоби прогодувати сім'ю, але судді цього було мало: як його покарали

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зарплата зросте до 16 тисяч гривень: українців обнадіяли квітневим підвищенням