Через війну, яку розпочала росія, багато українців вимушено покинули свої домівки і переїхали у більш безпечні місця. Ці люди отримали статус внутрішньо переміщених осіб і мають право на фінансову допомогу від держави.

22 березня 2024 року уряд оновив правила для виплат допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, розширивши коло тих, хто може претендувати на цю допомогу ще на пів року.

Допомога ВПО, скріншот: YouTube
Допомога ВПО, скріншот: YouTube

Тепер, щоб отримати продовження виплат, внутрішньо переміщені особи мають подати заяву. Інформацію про те, хто може подавати заяву та як це зробити, можна знайти в "Юридичному пораднику для ВПО".

Серед тих, хто може просити про допомогу, є неповнолітні до 18 років, які приїхали без батьків або опікунів, а також діти під патронатним вихованням або ті, хто тимчасово проживає у родичів чи в прийомних сім'ях.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Статус ВПО, фото dnipro.tv
Статус ВПО, фото dnipro.tv

Заяву може подати:

  • Родич або особа, яка має офіційний документ, що підтверджує її стосунки з дитиною.
  • Особа, якій батьки чи інші законні представники дали письмовий дозвіл на опіку над дитиною.
  • Особа з родини, де дитина тимчасово проживає, з копією відповідного рішення служби у справах дітей.
  • Патронатний вихователь чи інші особи з відповідними повноваженнями.

Вагітним жінкам, які досягли 30-го тижня вагітності, допомога призначається після особистої подачі заяви, з підтвердженням медичного висновку.

Інваліди ІІІ групи і особи без права на пенсію, які втратили працездатність, також мають право на продовження виплат, якщо їхній середньомісячний дохід не перевищує 9444 гривні.

Також, Знай.ua писав про нарахують лише половину субсидії: українців попередили про зменшення допомоги