StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як зекономити десятки гривень на літрі бензину: потрібно зробити лише 1 дію

18 квітня 2024, 09:40
Автоексперти попереджають, що будь-які додаткові деталі, додані до автомобіля, можуть "знизити аероефективність" і збільшити використання палива.
Як зекономити десятки гривень на літрі бензину: потрібно зробити лише 1 дію
Як зекономити на бензині - чому збільшується витрата палива / Колаж Главред, фото: УНІАН

Власники бензинових і дизельних автомобілів можуть побачити, як їх споживання пального впаде на приголомшливі 25%, просто знявши один конкретний елемент зі своїх автомобілів, повідомляє Express з посиланням на дані автоекпертів з CarShop.

Вони підкреслили, що багажники на даху автомобіля, які часто використовуються для перевезення велосипедів, можуть серйозно погіршити аеродинаміку транспортного засобу/

Експерти застерігають, що будь-яке додаткове обладнання на автомобілі може "знизити аероефективність" і збільшити лобовий опір, що призводить до збільшення витрати палива.

відео дня

Вони зазначили, що використання багажника на даху може споживати на 25 відсотків більше пального, що завдасть відчутного удару по гаманцях автомобілістів, які і без того перебувають у скрутному становищі.

Навіть порожній багажник на даху може призвести до 15-відсоткового збільшення споживання пального.

"Автомобілі спроектовані так, щоб бути максимально аеродинамічними, тобто зменшувати аеродинамічний опір, але зовнішні доповнення можуть погіршити цю аеродинамічну ефективність і збільшити опір. Багажники та бокси на дах є поширеним доповненням до автомобілів, але вони можуть збільшити споживання пального, оскільки дослідження показують, що при їзді з боксом на даху витрачається на 25 відсотків більше пального. Багато хто може подумати, що це пов'язано з самим багажником, але навіть порожній багажник споживає на 15 відсотків більше палива", - наголосили експерти.

Вони також додали корисну пораду для водіїв.

"Корисна порада - відкриті люки та вікна також можуть спричинити зайві витрати, відкриваючи їх лише за необхідності, ви можете підвищити паливну ефективність", - вказують вони.

Крім того, що громіздкі багажники на даху впливають на аеродинаміку автомобіля, вони також збільшують його загальну вагу, що ще більше знижує паливну ефективність.

Експерти BookMyGarage застерігають від перевезення важких речей у вашому автомобілі.

"Якщо у вашому автомобілі постійно знаходиться багато важких речей, то ви можете витрачати більше пального, ніж потрібно. Чим менше безладу у вашому автомобілі, тим менше пального вам знадобиться для його заправки. Обов'язково зніміть всі велосипедні багажники або бокси на даху, які не використовуються - вони збільшують витрату палива і створюють значний опір вітру", - наголошують фахівці.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти