Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов навіть не сумнівається в перемозі України. У своєму інтерв’ю The Washington Post він висловив впевненість навіть у можливому розпаді Росії на окремі частини внаслідок капітуляції перед Україною.

«У мріях росіян вони окупували всю Україну, а в наших мріях у нас є парад перемоги в Москві», — сказав Буданов.

Глава розвідки вважає, що ця війна триватиме, поки в Росії діятиме путінський режим.

«За наступного режиму він може змінитися чи ні, але вікно можливостей з’явиться», — додав він.

При цьому Буданов тверезо оцінює Путіна і Росію.

«Він став жертвою власної пропаганди. Вони перегріли своє суспільство, кажучи, що вони наймогутніші і всемогутні у світі, і він сам почав у це вірити. Але виявилося, що їхня армія не така сильна, як вони думали», — пояснив він.

На його думку, Путін припустився «стратегічної помилки», розв’язавши війну проти України.

«Але росіяни швидко відновлюються, і це факт, про який вам слід пам’ятати. Вони довели це десятки разів. Ми не повинні недооцінювати цю характеристику», — додав Буданов.

Також, як відомо з інтервʼю головне управління розвідки розробило план зі зменшення потенціалу Росії у веденні війни, який «охоплює багато аспектів», в тому числі операції на російській території.

Згідно з текстом публікації, очільник ГУР назвав метою демонстрацію того, що Володимир Путін не може «захистити населення від проникнення війни в Росію».

«Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі, і дивишся війну тільки по телевізору, ти завжди підтримуєш. … Але люди починають нервувати, коли якийсь об’єкт [атакують] біля їхнього будинку», — підсумував Буданов.