Через месенджер WhatsApp шахраї розсилають повідомлення про надходження великої суми на ваш фінансовий рахунок. Повідомлення містять посилання на підконтрольні аферистам вебсайти, при переході за якими система просить авторизуватись та ввести платіжні дані.

Про це попереджає пресслужба Кіберполіції у Facebook.

Зазвичай «листи щастя» приходять з номерів, зареєстрованих на Філіпінах, в Індонезії чи деінде. Людину вітають з тим, що вона стала власником мільйонних коштів і її "фінансовий рахунок додано". Жертва бачить шестизначні цифри, відкриває повідомлення і клікає на посилання. Далі все відбувається за класичною схемою. Щоб «отримати» обіцяні кошти, треба ввести особисту інформацію на фішинговому сайті. Зокрема, ПІБ, дату народження, номер телефону, номері і термін дії картки.

Злочинці отримують доступ до персональних даних жертви і спустошують банківські рахунки.

Шахраї

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

У кіберполіції наголошують, щоб не стати жертвами фішингових шахраїв, необхідно пам’ятати наступні правила безпеки:

  • не переходьте за невідомими і підозрілими посиланнями;

  • не вводьте на таких сайтах персональну інформацію та дані банківських карток;

  • ігноруйте повідомлення від незнайомців, надісланих в sms-повідомленнях, месенджерах, електронних листах, а також телефонні дзвінки, у яких вам повідомляється про великі виграші;

  • блокуйте користувачів, які надсилають вам такі повідомлення, а також подайте скаргу до модераторів відповідного месенджера.

Нагадаємо, Ціни досягнуть рекорду: земля подорожчає на 10-15%

Також ми повідомляли, що Клієнти Monobank скаржаться на безпричинне блокування карток: навіть переказ 100 гривень може стати "фатальним"