Після оприлюднення закону про зміну правил мобілізації та військового обліку українці протягом двох місяців повинні актуалізувати дані. Для цього не обовязково особисто відвідувати ТЦК. Тепер передати інформацію про себе можна через ЦНАП, або через електронний кабінет, коли він запрацює.

Про це стало відомо з інтерв’ю представниці Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірина Фріз для nv.ua.

«Можна оновити свої військово-облікові дані через ЦНАП, де… вам ніхто не вручатиме повістку. Ви просто оновлюєте свою контактну інформацію, персональні дані. Можна оновити через електронний кабінет, коли він запрацює, дистанційно», – сказала Фріз.

Депутат заспокоїла, що повістки через електроний кабінет вручати не збираються. Їх, як і раніше, видаватимуть особисто в руки або надсилатимуть поштою. Також оновити дані можна безпосередньо у ТЦК та СП.

Реєст військовозобов'язаних, фото: armyinform.com.ua
Реєст військовозобов'язаних, фото: armyinform.com.ua

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

До якої дати треба встигнути

Закон про зміну правил мобілізації та військового обліку офіційно опубліковано 17 квітня. Він набуде чинності через місяць із дня, наступного за його оприлюдненням, тобто з 18 травня.

Після цього протягом 60 днів оновити свої військово-облікові дані мають всі призовники, військовозобов'язані та резервісти. Тобто зробити це треба до 17 липня. Таки же термін даний і українцям, які перебувають за кордоном.

Нагадаємо: Електронний кабінет військовозобов'язаного: коли запустять і що треба знати

Раніше повідомлялось, що ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково