Курячі яйця дуже широко використовуються в кулінарії, зокрема їх збивають для приготування різних страв і випічки.

Але не всі знайомі з цим процесом так, щоб він пройшов швидко, а маса була пишною та ідеальною.

Збиті яйця, кадр з відео
Збиті яйця, кадр з відео

Часто рецепти вимагають збивати яєчний білок окремо від жовтка. Наприклад, відомий усім десерт безе готується саме з них. Пишну масу можна одержати за допомогою кількох секретів.

Свіжі яйця збиваються гірше за ті, що пролежали в холодильнику пару днів. Щоб відокремити жовтки від білків, використовуйте три миски, в одну безпосередньо збивайте масу.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Збивання яєць, фото takprosto
Збивання яєць, фото takprosto

Також господаркам слід знати, що цукор розчинити в жовтку важче, тому ідеально підійде цукрова пудра. Перевірити консистенцію на однорідність можна, якщо провести масою пальцями.

У жодному разі не збивайте жовтки в алюмінієвому посуді, тому що через цей метал вони потемніють. Найлегше досягти пишної маси можна за допомогою блендера, але й вилка підійде.

Яйця, скріншот: Youtube
Яйця, скріншот: Youtube

Водяна баня

Деякі знають про те, що на водяній бані легше збити яйця і розчинити цукор завдяки теплу. Налийте в каструлю води, нагрійте до температури 90-95 градусів і помістіть миску, щоб вона ледве торкалася води. Виливайте жовтки, цукор та збивайте протягом кількох хвилин до пишної маси.

Нагадаємо, що набрид кефірний і мінералковий маринад для шашлику - спробуйте лимонний або кавовий, 4 рецепти.

Раніше ми повідомляли, що змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки.