В ГУР офіційно назвали втрати росіян внаслідок удару по Джанкою: повний перелік

18 квітня 2024, 13:26оновлено 19 квітня, 07:40
В ГУР зазначили, що внаслідок удару по аеродрому Джанкоя було знищено або пошкоджено зокрема 4 установки С-400 та 3 РЛС.
В ГУР офіційно назвали втрати росіян внаслідок удару по Джанкою: повний перелік
В ГУР офіційно назвали уражені цілі на аеродрому в Джанкої / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

В ГУР розкрили повний список знищених війсьвових цілей РФ внаслідок удару по аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої. Про це йдеться у повідомленні ГУР в Телеграмі.

У результаті успішної операції Сил оборони України на військовому аеродромі міста Джанкой у тимчасово окупованому Криму, що відбулася 17 квітня 2024 року, було знищено або критично пошкоджено:

  • 4 пускові установки ЗРК С-400;
  • 3 радіолокаційні станції;
  • пункт управління засобами ППО;
  • апаратура спостереження за повітряним простором "Фундамент-М".

Водночас, число уражених або знищених об'єктів авіації противника та кількість втрат серед особового складу російської окупаційної армії наразі уточнюється.

відео дня

Успішні операції ГУР

На початку повномасштабної війни 10 загін ГУР зустрів ворога в Гостомелі, де не дав ворогу створити плацдарм для захоплення Києва. Пізніше підрозділи ГУР брали участь у штурмі та зачистці міста й загалом вели активні бої за Київську область, де проводили диверсійні, розвідувальні і корегувальні операції.

У березні 2022 року Головне управління розвідки допомагало організовувати вертолітні рейди на "Азовсталь". Усього було 7 рейсів, у яких задіяли близько 16 вертольотів Ми-8 армійської авіації. Вдалося евакуювати 64 поранених, десантувати на підкріплення захисників Маріуполя 72 добровольців та доставити 30 тонн вантажу. Але під час операції було втрачено 3 борти.

8 травня 2022 року почалася десантна операція на острів Зміїний. Тоді група з декількох вертольотів висадила десант ГУР та "Альфи" СБУ на острів, де зав’язався бій з противником. Під час бою було прийнято рішення відступити з острова, усі 8 вертольотів без ушкоджень повернулися на місця базування.

Удар по Джанкою 17 квітня - наслідки атаки по Криму

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, російські окупаційні війська зазнали значних втрат у результаті атаки українських військ на військовий аеродром у тимчасово окупованому Джанкої, повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) підтвердили вибухи на військовому аеродромі в тимчасово окупованому Джанкої, але не можуть однозначно визначити, яким типом ракет було завдано удар.

Згідно з інформацією аналітика Defense Express Івана Киричевського, Україна випустила щонайменше дві балістичні ракети ATACMS по аеродрому у Джанкої.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти