Чутки про нову PS5 Pro від Sony гріють душі геймерів! Згідно з новою інформацією, компанія збирається випустити покращену версію своєї консолі PlayStation 5 вже до кінця цього року.

Головна особливість нової консолі – графічний процесор. Sony хоче зробити ігри на PS5 Pro ще яскравіше і реалістичніше, особливо завдяки покращеному трасування променів. За словами інсайдерів, новий графічний процесор буде на 45% потужнішим, ніж у стандартної PS5.

PS5 Pro / фото: скріншот Youtube
PS5 Pro / фото: скріншот Youtube

Що стосується процесора, він залишиться тим самим, але з новим режимом роботи на частоті 3,85 ГГц. Це на 10% більше, ніж у звичайної PS5. Круто, що розробники матимуть змогу вибирати, який режим використовувати, залежно від потреб гри.

І ще хороша новина – ігри працюватимуть на обох консолях. Так що, якщо у вас є стандартна PS5, ігри не втратить як. А якщо ви вирішите оновитись до PS5 Pro, розробники обіцяють підтримку покращеного режиму.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

За чутками, нова версія називатиметься "Trinity", і стандартну PS5 Sony все одно продовжуватиме продавати.

Також одне з основних оновлень – це системна пам'ять. Якщо звичайна PS5 має пам'ять зі швидкістю 448 ГБ/с, новий PS5 Pro порадує нас збільшенням до 576 ГБ/с, що на 28% більше!

PS5 Pro / фото: скріншот Youtube
PS5 Pro / фото: скріншот Youtube

До того ж, розробники отримають додаткові 1,2 ГБ пам'яті для ігор, що зробить загальний обсяг доступної пам'яті для ігор на PS5 Pro вражаючими 13,7 ГБ. Ці зміни дозволять підтримувати новий технологічний тренд від Sony – PlayStation Spectral Super Роздільна здатність (PSSR).

Компанія розробила спеціальну архітектуру машинного навчання для PS5 Pro, здатну обробляти 300TOPS 8-бітових обчислень. Ця технологія буде замінювати існуючі методи тимчасового згладжування та підвищення дозволу на ігри.

Найцікавіше, що нова технологія PSSR вимагатиме всього 250 МБ пам'яті , і завдяки збільшенню пам'яті в PS5 Pro це буде реалізовано без проблем. Sony стверджує, що при збільшенні роздільної здатності з 1080p до 4K затримка становитиме лише 2 мс. А в планах компанії – підтримка дозволів до 8K!

Якщо розробники встигнуть адаптувати свої ігри до цих нововведень, ми, можливо, побачимо PS5 Pro вже цього святкового сезону.

А ми нагадуємо про справжнє свято геймера: власники PlayStation у квітні отримають цілий список крутих ігор.

Раніше ми писали про те, що на Xbox з'являться сторонні магазини на кшталт EGS: глава ігрового відділу Microsoft обнадіяв зумерів