Середа, 1 Травня

Львівський апеляційний суд переніс засідання щодо поновлення на посаді Ірини Фаріон

Оперативні новини у нашому каналі в Telegram!

18 квітня Львівський апеляційний суд мав розглядати справу щодо поновлення на посаді Ірини Фаріон. Раніше Галицький районний суд Львова відмовив Ірині Фаріон у поновленні на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки. Вона подала апеляцію, інформує Суспільне.

Суд перенесли на 9 травня через те, що на засідання не прийшов представник Львівської політехніки.

“Я не була повідомлена ні про своє звільнення, ні я не мала можливості на жодних їхніх комісіях сказати про те, що насправді відбувалося. І неявка Політехніки до суду свідчить про те, що на їхньому боці немає жодних аргументів, крім одного політичного тиску”, – сказала Ірина Фаріон у коментарі Суспільному.

У пресслужбі Львівської політехніки Суспільному повідомили, що наразі не надають коментарів у цій справі.

“Я дію відповідно до своєї чести внутрішньої, я не борюся за поновлення себе на посаді. Мене вже мало цікавить ця діяльність. Я борюся за торжество справедливості”, – додала Фаріон.

Нагадаємо, 7 грудня 2023 року Ірина Фаріон подала позов до суду, щоби оскаржити рішення про її звільнення з Львівської політехніки. Мовознавиця вимагала визнати протиправним і скасувати наказ ректора про звільнення з посади професорки кафедри української мови, поновити її на посаді та стягнути з університету середній заробіток за весь період вимушеного прогулу.

8 лютого справу в Галицькому районному суді Львова розглядав Віталій Стрельбицький, за правилами спрощеного позовного провадження — без виклику сторін. Ірині Фаріон відмовили у поновленні на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки.