Добрі новини для любителів свіжих овочів: ціни на овочі в Україні в 2024 році, швидше за все, не будуть такими високими, як у попередні роки. Таку надію висловив Тарас Висоцький, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства.

Виявляється, українські фермери минулого року збільшили площі посіву овочів, особливо у центральних та західних регіонах. Це хороша новина, тому що таке збільшення виробництва призвело до подвоєння і навіть потроєння врожаю і, як наслідок, зниження цін.

Овочі на ринку, скріншот
Овочі на ринку, скріншот

Тепер овочі, такі як капуста, морква, буряк та цибуля, вже коштують приблизно стільки, скільки вони коштують у виробництві. Висоцький вважає, що значних коливань у цінах на ці овочі найближчими роками чекати не варто.

До того ж поточний сезон також обіцяє бути успішним. За словами Висоцького, українські фермери активно сіють овочі та в інших регіонах, і очікується добрий урожай. Таким чином, проблем із дефіцитом, які виникли через військові дії, швидше за все, більше не буде.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Загалом ситуація на овочевому ринку стабілізується. Можливо, будуть невеликі коливання в обсягах урожаю, але за словами Висоцького, радикальних змін у цінах уже не передбачається.

Крім того, Знай.ua повідомляв, можна сміливо готувати пюре, смажену і печену: в Україні різко знизилася ціна на картопля.

Також наш портал інформував, що майже по 200 грн: в Україні супермаркети оновили ціни на коропа, оселедець і скумбрію

Також ми писали не лише смачний, а й дешевий: в Україні змінилася вартість головних інгредієнтів для борщу