fbpx

Мені було сорок років, коли я вигнала доньку з квартири. Бачити і знати її не хотіла, бо так вона мені допекла до самого серденька. Я в її віці вчилася, а вона від одного при надії, а до іншого йде.

Хіба я її такому вчила чи я її до такого готувала. Та я хотіла аби вона краще за мене жила і точно щасливіше, все життя присвятила лише їй. Та й, по-правді, ніхто мені й не траплявся такий, що хотілося б жити з такою людиною. Донька була моїм сенсом в житті і заради неї я працювала та ще й підробітки брала. І отак не догледіла, бо ж я понадіялася, що то вже є в неї трохи розуму. Аж воно сидить бліде аж зелене.

– Доню, що з тобою? Ти щось не те з’їла? Дивися пильнуйся, бо випускний скоро і треба добре виглядати.

– Мамо, – давай вона голосити, – я скоро стану мамою, а Олег мене покинув, а до Жені я сама йти не хочу!

– Що? Це що таке? так ти мені віддячуєш за все моє добро? Невдячна! Збирай речі і шуруй до своїх кавалерів.

Не могла її бачити і пішла така на роботу, що все мені з рук валилося. І як вона буде жити з дитиною на руках ще й сама. Той Олег… Я ж її попереджала аби з ним не зв’язувалася, бо то з багатої родини хлопчина і розпещений, там батьки від будь-чого його відкараскають.

Ну чому як бідний жениться, то йому дня мало? Я ж думала вже нарешті видихнути спокійно, бо знала, що Алла поступить на державне з її балами, а тепер що? Далі закотила рукави і ішач?

Хоч одна моя половина вже би бігла шукати Аллу, але я вирішила,що буде їй уроком кілька днів подумати, що вона наробила і як буде сама з того виходити.

Сергія я трохи знала, бо ходив кілька разів о неї, але ж де він такий крутий, як Олег, то вона його швидко кинула. Жив він десь на околиці міста в приватному будинку і я була певна, що Алла в нього.

Думала, що донька зателефонує та буде проситися додому, але ж ні. І отак пройшов тиждень, а я не знаю, де дитина! Вже мені волосся дибки і давай я по подругах телефонувати та випитувати і таки знайшла адресу того Сергія.

Прийшла я туди вся така, накручена, бо ж що то за характер матір рідну не перепросити і мовчати стільки днів?

Вже я рота роззявила все висказати і їй, і Сергію, але побачила таку картину, що дар мови втратила: Алла і Сергій весело щось щебетали і мили ноги в великому тазу, видно, що прийшли з городу. А моя Алла ледве сама мила тарілку за собою! Я тоді тихенько та назад в ворота, нема їй тут біди, прийду іншим разом.

На наступний тиждень вона прийшла по речі, така вся з себе ображена, аж мені смішно стало, бо хто ще на кого має бути ображений.

– То що ви там надумали, молодята, – питаю так строго.

– Одружимося і тато нам буде з дитиною допомагати, – поважно відказав Сергій.

Я пирскнула… тато йому буде допомагати.

– Ви й на мене розраховуйте, – сказала, – А ти, Алло, телефонуй в будь-який час, бо я хвилююся.

І отак потроху я вже почала до неї говорити та приходити до них в гості. Там я й познайомилася з Петром, він ростив сина сам і був радий тому, що жіноча рука у них в домі нарешті з’явилася.

Коли ж малюк з’явився на світ, то я фактично до них переїхала, бо Аллі треба було допомогти і хата велика та город, що не було як сидіти та ображатися.

І так нас малий Віктор зблизив усіх і зробив родиною, хоч так подумати, то ми всі чужі люди один одному.

Історія написана з реальних подій, імена та обставини змінені в інтересах головних героїв.

Фото Ярослава Романюка

Автор Ксеня Ропота

You cannot copy content of this page