Ситуація з пенсійними пільгами для сільських вчителів в Україні стала приводом для хвилювань одного з пенсіонерів. Питання, чи мають право пільги для сільського вчителя пенсіонера, виявилося не таким простим, як здавалося на перший погляд.

"Людині 72 роки. Пенсіонер – сільський вчитель. За законом має право на пільги за комунальні послуги. Пільги не виплачують. Заявляють, що пільги прив'язані до додаткових фінансових надходжень. Чи це так?"

Пенсійний фонд України дав роз'яснення щодо цього питання.

Пенсіонери / фото: Pixabay
Пенсіонери / фото: Pixabay

Пільги на комунальні послуги та паливо надаються пенсіонерам, чиї середньомісячні доходи за останні шість місяців не перевищують певного порога.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

2024 року цей поріг становить 4240,0 грн на особу на місяць.

Ця пільга поширюється на низку професій, включаючи педагогічні, медичні, фахівців із захисту рослин та працівників культури. Однак для отримання пільги потрібен певний стаж роботи у сільській місцевості та відповідний дохід.

Пенсіонери, фото: Unian
Пенсіонери, фото: Unian

Сім'ї пенсіонерів також повинні враховувати загальний середньомісячний дохід на члена сім'ї, щоб дізнатися, чи мають вони право на цю пільгу. Ця пільга надається протягом дванадцяти місяців із місяця звернення, але не більше року.

Для отримання пільги необхідно надати заяву та документи, що підтверджують проживання у сільській місцевості, до Пенсійного фонду. Це можна зробити особисто, поштою чи онлайн через портали Пенсійного фонду.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що було 4000, а стане 4800 грн: пенсіонери можуть отримати солідну надбавку

Вам буде цікаво дізнатися, чи надбавку дадуть після звернення до ПФУ: хто з пенсіонерів може стати багатшим на 900 грн.