Побутові споживачі ризикують залишитися без гарячої води та опалення. Через що можуть виникнути труднощі з наданням послуг, розповіли на facebook-сторінці "Облтеплокомуненерго".

Деякі українці нагромадили борги за комунальні послуги, зокрема перед теплогенеруючими підприємствами. Заборгованість загрожує не лише нарахуванням пені чи штрафами, а й припиненням надання послуг.

Навмисно відключати населенню тепло або гарячу воду не будуть. До цього призведе систематична несплата послуг - підприємства просто не зможуть повною мірою виконувати свої обов'язки перед споживачем. Відповідне попередження вже зробили комунальники на Чернігівщині.

"Накопичення боргів за опалення та гарячу воду – це ризики для теплопостачання міста та області. Особливо в умовах, коли 65 % надходжень від оплати за послуги постачання тепла та гарячої води автоматично спрямовуються на оплату газу, заборгованості за паливо у попередні періоди", - попередили комунальники.

Варто нагадати, що заборгованість за комунальні послуги можуть примусово стягнути в судовому порядку. У такому разі на плечі споживача лягає ще й оплата судових зборів та інші витрати.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей із платіжками.

Також наш портал інформував, наслідки побачите у платіжках: "Київводоканал" закликав не ігнорувати важливу процедуру.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, немає грошей – не аргумент: як карають українців за невчасну оплату комуналки.