Чи можна читати молитви з телефону? Священик здивував своєю відповіддю

Українці, незалежно від віросповідання, часто звертаються до молитви як засобу спілкування з Вищими силами, вираження вдячності, прохання про допомогу або ж спокутування. 

Протоієрей церкви Святителя Іоанна в Ужгороді Віктор Палош у своєму відео на YouTube розповів, чи можна молитись через смартфон.

Чи можна молитись через смартфон?

За словами священника, все залежить від того, на якому приході чи монастирі ви знаходитесь.

- Бувають такі випадки, особливо в монастирях, де відеозйомка чи фотографування заборонені.

 

І, відповідно, ваш телефон чи смартфон буде розцінюватись охороною, яка є в цьому храмі чи монастирі, як якась загроза, - розповідає він.

Однак, якщо прихід є звичайним, благословіння відповідного немає, то тоді, звичайно можна користуватись телефоном в церкві.

Він також зазначив, що кожного разу просить здоров'я у Бога для тих людей, які придумали багато гаджетів, якими ми користуємося.

- Це і святе письмо, де зразу є закладки, «Життя святих», коли зразу відкрив, і в той день маєш перед собою «Життя святих».

 

Або ж якийсь інший, такий як пом'яник, наприклад, коли біля тебе завжди, де б ти не подорожував, всі імена, з яких ти молишся, - робить висновок священник.

За його словами, все залежить від благословення настоятеля того приходу.

- Якщо вам зроблять зауваження, тоді, звичайно, цим не користуйтесь, тому що можуть так деякі люди розцінити, що ви не молитеся, а просто граєтесь в телефоні, - наголосив він.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень