В'язні підуть на війну: кого закликають захищати Батьківщину

Про це повідомила голова партії "Слуга Народу" Олена Шуляк. За її словами, ув'язнені чоловіки, які будуть мобілізовані після ухвалення закону, не отримають зарплату. Також їх буде позбавлено щорічної відпустки, але за ними залишиться право на медичну допомогу.

Мобілізовані ув'язнені не будуть служити у військових частинах разом із іншими військовими. Вони увійдуть до складу окремо сформованих підрозділів та будуть допущені до служби лише після письмової згоди командира, який погодиться взяти їх. Цей же командир далі контролюватиме підлеглих із судимістю.

Як повідомляють в уряді, сьогодні тюремний термін в Україні відбуває близько 46 тисяч засуджених. Але не всі можуть змінити тюремну роботу на форму ЗСУ. За ґратами точно залишаться особи, які вчинили особливо тяжкі злочини.

В'язниця / фото: Pixabay
В'язниця / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Поповнюйте свої запаси вдома: в Україні з'явилися нові ціни на популярні консерви

В Україні оновили цінники на популярні консерви, проте не всі з них сильно змінилися у вартості за місяць. Стало відомо, скільки сьогодні коштують усім відомі сардини та шпроти, і на що ціна майже не змінилася з березня 2024 року.

Оновлені ціни на консерви оприлюднили на сайті Мінфіну.

Сьогодні за умов повномасштабної війни українцям доводиться робити запаси їжі, адже російські війська цілеспрямовано намагаються знищити звичайне життя людей. А одними з продуктів, які можна зберігати довго, вважаються сардини та шпроти. Тому треба знати, скільки вони коштують.

Жінка, яка обирає консерви
Жінка, яка обирає консерви

Як одна монетка може допомогти вкрасти ваше авто: нові методи лиходіїв

Будьте уважні та завжди перевіряйте дверні ручки вашого автомобіля, перш ніж його покинути. Серед автокрадіїв з'явився новий метод крадіжки, що вимагає мінімум зусиль та інструментів. Зловмисники використовують звичайні монети для блокування замків автомобілів.

Ось як це працює: злодій вставляє монету у щілину між корпусом замка та дверною ручкою. Це може бути непомітним, але наслідки можуть виявитися серйозними.

Коли ви вставляєте ключ або використовуєте дистанційне керування для закриття дверей, механізм замку не може зафіксуватися належним чином через наявність стороннього предмета.

Відкрити двері авто монетою, скріншот з youTube
Відкрити двері авто монетою, скріншот з youTube

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Побутові споживачі ризикують залишитися без гарячої води та опалення. Через що можуть виникнути труднощі з наданням послуг, розповіли на facebook-сторінці "Облтеплокомуненерго".

Деякі українці нагромадили борги за комунальні послуги, зокрема перед теплогенеруючими підприємствами. Заборгованість загрожує не лише пені чи штрафи, а й припинення надання послуг.

Намір відключати тепло або гарячу воду не будуть. До цього призведе систематична несплата - підприємства просто не зможуть повною мірою виконувати свої обов'язки перед споживачем. Відповідне попередження вже зробили комунальники на Чернігівщині.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Друзі, демографічний прогноз для України не надихає оптимізмом. До 2036 року населення країни може скоротитися на 4,1 млн осіб, залишивши нас із числом 27,6 млн. А це на 12,9% менше, ніж зараз.

Вчені з Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М. В. Птухи НАН України провели дослідження та з'ясували, що з нинішніми темпами народжуваності та міграції майбутнє України здається досить туманним.

Дмитро Шушпанов із інституту каже, що народжуваність у нас різко впала. 2021 року народилося 267 тис. малюків, а 2023 року всього 187 тис. Це майже на третину менше!

Українці, фото Знай.ua
Українці, фото Знай.ua