Після того, як стало ясно, що нинішній очільник Кремля — просто лялька, а справжній давно в труні, невблаганно наближається час, коли буде необхідно представити громадянам і світу новий російський Уряд, а формування його ще перебуває на початковому етапі, і поки що не просувається далі обговорень.

Про це пише телеграм — канал » Генерал СВР».

Проте, можна сказати впевнено, що колись впливові люди з ближнього кола президента Володимира Путіна втратили більшу частину свого впливу і зараз не мають можливості брати участь у переговорному процесі з формування фасаду влади.

На сьогоднішній день основні торги йдуть між двома основними групами, одну з яких очолює Микола Патрушев, іншу Сергій Чемезов, решта акторів намагається заручитися підтримкою однієї з цих груп. Ковальчуки, Ротенберги та Сечін намагаються маневрувати і застовпити хоча б кілька «крісел» для своїх людей. Великі шанси зберегти своє становище у Антона Вайно, він відмінний адміністратор, зазвичай перебуває в тіні, не беручи участі у протистояннях груп впливу та не потрапляє у скандали, а відсутність ворогів на сьогоднішній день це практично феномен.

Вайно міг би бути єдиним компромісним кандидатом у прем’єр-міністри від обох груп, але сам відмовився від таких перспектив і вважав за краще зберегти поточне становище. Хоча за відсутності домовленостей ближче до початку травня все може змінитися.

Зазначимо, що на Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна.

Таку думку висловив політичний експерт Максим Розумний.

Водночас експерт зауважує, що на Заході немає готовності з ним домовлятися.

«Мені взагалі здається, що зараз тільки починається тривалий й дуже серйозний процес підриву легітимності російського уряду. Зокрема, до прикладу, те що ми побачили у свіжому рейтингу світових політиків. На першому місці у цьому списку вдова Навального Юлія. Це перша ознака того, що за Росію вже серйозно взялись», – висловився він.

Розумний наголосив: РФ виснажується у війні з Україною й це загрожує режиму Путіна.