Лупа робить ваше волосся сухим, його коріння стає слабким, і вся краса нової стрижки гасне, коли голову покриває лупа.

Як же боротися з лупою? Як пишуть експерти, лупа - це синдром, а отже, з нею можна боротися, і при цьому досить результативно.

Лупа генерується на шкірі, створюючи шар кори, який ускладнює доступ повітря до поверхні епідермісу, під яким розташовуються цибулини волосся. В результаті лупи волосся стає сухим і бляклим.

Лупа передається від людини до людини, подібно до вірусу. Використання однієї гребінця з людиною, яка має лупу, може призвести до появи "снігу на голові" і у вас.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Отже, найпростіший спосіб боротьби з лупою – миття голови м'якою щоденною шампунню. Є безліч спеціальних шампунів, які створені для усунення лупи та лущення шкіри голови. Даний метод більше підійде для людей із жирною лупою. При дрібній сухій лупі, крім шампуню, не забувайте про вітамінно-білкові дієти (вітаміни A, B, D), а також бетакаротин. Але найчастіше щоденний душ для голови не допомагає.

Лупа
Лупа, скріншот з Youtube

Але і тут зневірятися не варто, на це є метод боротьби проти лупи: 2 столові ложки чебрецю, 2 ст. л. розмарину та 2 ст. л. сушеної шавлії залити 500 мл кип'яченої води. Відвар, що вийшов остудити до температури 25-30 градусів Цельсія і процідити. Відлити одну чверть склянки рідини і змішати з 1/4 склянки дитячого шампуню «без сліз». Додати до розчину, що вийшов, 12-15 крапель евкаліпта і стільки ж ефірної олії лаванди. Суміш збовтати, після чого можна мити голову засобом проти лупи.

Для профілактики проти лупи волосся вживайте якомога частіше рибу, печінку та свіжу моркву. І не забувайте, що надмірне застосування кондиціонерів для волосся також може спричинити лупу. Знаючи ці прості принципи ви точно зможете позбутися неприємного "снігу" на голові.

Миття голови, волосся, кадр з відео
Миття голови, волосся, кадр з відео

Нагадаємо, що не лікує випадання і не бореться з кінчиками, що січуться: чому не варто витрачати багато грошей на шампунь.

Раніше ми повідомляли, що не мийте волосся щодня для свого ж блага: дівчата дізналися, як зробити шкіру менш жирною.