$39.63 €42.29
menu closed
menu open
weather +24 Київ

Генштаб звільнив Гуменюк із посади спікера ОК "Південь"

Генштаб звільнив Гуменюк із посади спікера ОК "Південь" Гуменюк звільнили з посади спікера
Фото: Natalia Humeniuk / Facebook

Генеральний штаб Збройних сил України звільнив Наталыю Гуменюк з посади начальниці Центру стратегічних комунікацій сил оборони півдня. Про це поінформувала пресслужба Генштабу Збройних сил України у Facebook 19 квітня.

"Прийнято рішення щодо завершення відрядження й виключення із сил і засобів відповідного угруповання військ полковника Наталії Гуменюк із 19 квітня 2024 року", – ідеться в повідомленні.

Генштаб проводить добір відповідного фахівця на цю посаду.

У Генштабі зазначили, що Центр стратегічних комунікацій сил оборони півдня працюватиме у штатному режимі, організовуючи співпрацю із представниками медіа, які мають відповідну акредитацію ЗСУ.

Гуменюк після цього написала на своїй сторінці у Facebook: "А сонце все одно сильніше за хмари".

Контекст

Гуменюк обіймає посаду помічника начальника регіонального управління з питань взаємодії зі ЗМІ Регіонального управління Морської охорони (Одеса), а у квітні 2022-го її відрядили до координаційного пресцентру ОСУВ "Одеса". Про це повідомляли в Державній прикордонній службі України у відповідь на запит "Детектора медіа" в листопаді 2023 року.

Наприкінці 2023 року вже були повідомлення в Telegram-каналах, що Гуменюк звільнять, але тоді вона лишилася на посаді. Гуменюк пояснила "Радіо Свобода", що її допис у соцмережах неправильно зрозуміли.

16 квітня понад 140 представників українських і західних ЗМІ звернулися до вищого військового керівництва країни з вимогою замінити Гуменюк, повідомляв Інститут масової інформації. Причина – постійні заборони висвітлювати воєнні злочини Російської Федерації в зоні її відповідальності.