Навесні 2024 року в Україні збільшили розмір соціальних виплат для дітей, батьки яких загинули на передовій під час повномасштабного вторгнення. Як стверджують в Мінсоцполітики, таке рішення було прийнято для забезпечення справедливості в області соцпідтримки.

Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства соціальної політики.

У Міністерстві соцполітики повідомили про збільшення деяких соціальних виплат українцям навесні цього року. Відповідно до нововведення, дітям, батьки яких пішли добровільно на фронт і загинули там, нараховується адресна допомога від держави.

У Міністерстві стверджують, що таким рішенням вони хочуть встановити справедливість в області соцпідтримки родин таких українських військовослужбовців, які відправилися на передову захищати свою країну від російських загарбників.

Військовий і дитина. Фото: armyinform
Військовий і дитина. Фото: armyinform

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Наскільки збільшаться соцвиплати для дітей загиблих воїнів

Якщо до квітня 2024 року діти загиблих захисників отримували 2360 гривень, то тепер розмір виплат збільшиться. Так, тепер кожна дитина, яка не досягла повноліття, отримуватиме, щонайменше, 7800 гривень, а якщо в сім’ї дві та більше дитини, розмір виплат збільшиться мінімум до 6100 гривень на кожну дитину.

Варто зазначити, що ці виплати діти отримуватимуть на автоматичній основі щомісяця. Щоб їх отримувати, не потрібно писати жодних окремих заяв.

Людина з грошима в руках
Людина з грошима в руках

Нагадаємо, що в Україні збільшили розмір виплат батькам новонародженої дитини.

Як повідомляли раніше, яким українцям потрібно терміново звернутися до Пенсійного фонду, щоб вчасно отримувати виплати.

Як писав "Знай" раніше, як правильно порахувати розмір виплат по безробіттю.