Деякі українці отримають одноразову матеріальну допомогу у розмірі 4000 гривень. Про це йдеться на офіційному сайті Полтавської обласної військової адміністрації.

У рамках Комплексної програми соціального захисту населення Полтавської області передбачено виплату разової адресної допомоги громадянам, які постраждали внаслідок трагедії на Чорнобильській АЕС.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Розмір допомоги – 4 тисячі гривень на людину. Отримати виплати зможуть дружини (або чоловіки) померлого громадянина, смерть якого пов'язана із Чорнобильською катастрофою. Також допомогу нададуть сім'ям, у складі яких є діти з інвалідністю, отриманими через наслідки аварії на Чорнобильській АЕС.

"Виплата коштів буде здійснюватися з 15 квітня на поточний рахунок, відкритий в установі уповноваженого банку або через виплатні обʼєкти АТ "Укрпошта" за місцем проживання", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Інформація про всіх осіб, які мають право на цю допомогу, міститься в державних реєстрах, тому їм не потрібно особисто звертатися для отримання виплат - гроші будуть зараховані автоматично.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, деяким українцям одноразово виплатять по 100 тисяч гривень: які документи потрібно подати.

Також наш портал інформував, що пенсіонери та інші вразливі категорії населення отримають грошові виплати: кожному по 3600 грн.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери залишаться без виплат? Через одну просту "помилки" українці можуть позбавити себе допомоги.