Згідно з останніми даними, в Україні багато підлітків розпочинають свій трудовий шлях уже з 14 років. Але, як показує практика, є певні нюанси у цьому питанні.

Про них розповіла головний інспектор управління інспекційної діяльності Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Вікторія Капінус.

Підліток / фото: Pixabay
Підліток / фото: Pixabay

Офіційно, якщо вам 16 років, можна працювати без проблем. Але якщо підлітку 15 і батьки дали добро, він теж може зайнятися підробітком. Навіть 14-річні можуть офіційно влаштуватися на роботу, але тільки на легкі заняття та виключно під час канікул чи вільний від навчання час.

Проте Вікторія Капінус звертає увагу на небезпечні моменти. Вона розповіла про випадок із 15-річним хлопцем, який намагався заробити на мопеді, укладаючи руберойд на даху. Такі заняття не лише небезпечні, а й порушують закони.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Підліток / фото: Pixabay
Підліток / фото: Pixabay

Капінус підкреслила, що батьки повинні стежити за тим, яку роботу обирають їхні діти та які умови надають роботодавці. Якщо щось йде не так, до Управління Держпраці можна подати скаргу.

Підлітки на робочому місці мають такі самі права, як і дорослі. Але вони мають свої переваги: ​​додаткові відпускні дні, скорочений робочий день і заборону на нічну роботу та роботу у вихідні.

Нагадаємо, цього місяця року народжуються лише генії: перевірте себе та своїх знайомих

Раніше ми писали про те, що росіяни атакують українських школярів, небезпека дуже велика

Крім того, Знай.ua повідомляв, 1 1 200 грн на маленького громадянина: в Україні вводять нові "дитячі" виплати