Окупанти змушені визнавати той факт, що будівництво будь-яких нових військових об’єктів на території окупованого Криму наразі неможливо через активні атаки української сторони.

Про це заявив Дмитро Снєгирьов.

«Я нагадаю, українська сторона проводить згідно з класифікацією НАТО перший етап каскадного характеру операції з деокупації автономної республіки Крим», — зазначив експерт.

Він наголосив, що російські медіа повідомляють про будівництво нових РЛС, де місця Воронежу в Криму вже не знайшлось.

» Місце не знайдеться не тільки Воронежу, а й відповідно російській присутності. Це показовий момент і відповідь усім, хто повідомляє про так звані червоні лінії» — сказав Снєгирьов.

На додаток, експерт зазначив, що окупанти панічно бояться будувати нові військові об’єкти. Вони прекрасно розуміють, що їх спіткає доля попередніх.

» Це і є результативність дій Збройних Сил України. І не про яку зміну тактики і стратегій в деокупації Криму не йдеться. Українська сторона демонструє суб’єктність у прийнятті рішень. Це все було продемонстровано під час нанесення ударів по аеродрому Джанкой. Незважаючи на всі червоні лінії, які малюють нам західні ЗМІ та політики», — заявив він.

Зазначимо, що внаслідок атаки на військовий аеродром в окупованому Джанкої 17 квітня було пошкоджено та знищено російські системи ППО, ПРО, РЛС, а також отримала пошкодження ворожа авіація. Це може бути частиною масштабної спецоперації українських військових. Про це в ефірі повідомив військовий оглядач Денис Попович.

За його словами, російські війська кошти, які б могли захищати територію в радіусі близько 400 км.

«В окупантів — мінус батарея С-400. Три пускові установки — це батарея, з неї можна зібрати її повноцінно. Ось ця батарея щось прикривала. Тобто, грубо кажучи, місцевість у радіусі 400 кілометрів вона могла прикрити і там здійснювати і спостереження, і супровід мети, і захист повітряного простору з погляду Російської Федерації маю на увазі… Тобто контролювати небо над окупованим Кримом», — сказав оглядач.

Попович додав, що це стосується й пускових установок комплексу С-300. За його словами, це не повноцінна батарея, але все ж таки засоби протиповітряної оборони. Вони могли б виконувати багато різних завдань. Оглядач також прокоментував твердження, що події у Джанкої могли бути підготовкою до ліквідації Кримського (Керченського) мосту.

«Дует С-300 і С-400 міг би перекрити атаки на так званий Кримський міст. Тобто теоретично збивати ті ракети, які могли б летіти в тому напрямку, або безпілотники. Але однозначно стверджувати, що це саме підготовка до цього удару, я б не став. Для цього немає відповідної інформації. резюмував Попович.

А от за інформацією представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова, російські окупаційні війська зазнали значних втрат внаслідок атаки українських військ на військовий аеродром у тимчасово окупованому Джанкої.

За його словами, ця операція є масштабною та важливою. Крім того, він зазначив, що більш докладну інформацію про наслідки удару по аеродрому в Джанкої буде оприлюднено сьогодні.

«Так, там є і пускові установки комплексів протиракетної, протиповітряної оборони, є знищені радіолокаційні системи, є інформація про уражені літаки особового складу. Уся інформація буде сьогодні дещо пізніше оприлюднена. Це серйозний урожай та успішна операція Збройних Сил України», — сказав представник розвідки.