В Україні додалася так звана "третя" платіжка за блакитне паливо. Платити доведеться за технічне обслуговування газових мереж багатоквартирних будинків. На facebook-сторінці "Газмережі" розповіли, що потрібно від побутових споживачів.

Побутові споживачі, які мешкають у багатоквартирних будинках, повинні укласти договір на технічне обслуговування будинку. Це обов'язкова процедура, яку не можна ігнорувати.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

"Звернутися до балансоутримувача – управителя багатоквартирного будинку, ОСББ чи житлово-будівельного кооперативу, або уповноваженої особи, щодо укладання договору на ТО будинку, на підставі якого вони надалі будуть тримати зв’язок з виконавцями робіт", - йдеться у повідомленні.

Газовики. Фото: скрін youtube
Газовики. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Газовики нагадують, що технічне обслуговування необхідне безперебійної роботи газової системи. Насамперед це про безпеку самих мешканців, адже вчасно виявлена ​​та виправлена ​​проблема допоможе уникнути аварій.

Плата за обслуговування внутрішньобудинкових мереж розраховується індивідуально залежно від конкретного будинку та кількості мешканців.

Раніше портал Знай повідомляв, стосується всіх власників газових плит: "Газмережі" звернулися з важливим попередженням.

Також наш портал інформував, оплата за газ більше не "витягуватиме" останні копійки: у кого з українців стане менше платіжок.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водоканали розікрали гроші, тож збільшать тарифи: Попенко пояснив, чому люди заплатять більше.