«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В Україні викрили одну з найбільших мереж ФСБ - в УПЦ МП

Агенти ФСБ працювали в Україні під прикриттям Московської церкви

В Україні викрили одну з найбільших мереж ФСБ.

Вона працювала під прикриттям Російської православної церкви, передає Bihus.Info.

 

Учасники агентурної намагалися вплинути не лише на внутрішню українську аудиторію, але й на зовнішню. Вони публікували дезінформацію про утиски московської церкви, переслідування вірян, священників та "релігійних журналістів". Ці заяви підхоплювали російські ЗМІ.

 

Агенти хотіли заблокувати у Верховній Раді законопроєкт про заборону УПЦ МП через своїх депутатів. Вони наймали американських лобістів-адвокатів, які погрожували українським депутатам.

 

Одним з інформаційних ресурсів цієї мережі стала Спілка православних журналістів. Вона давно вже веде свою діяльність. 2018 році націоналістичні організації знайшли в офісі СПЖ пропагандистські матеріали про громадянську війну, дискредитацію патріарха Філарета та п'ятого президента Петра Порошенка.

 

Розслідувачі отримали доступ до внутрішніх листувань Спілки православних журналістів. Головний редактор СПЖ Валерій Ступницький надіслав у чат посилання на канал Fox News, де американський пропагандист Такер Карлсон називав президента Володимира Зеленського "інструментом тотального знищення".

 

Одразу у чаті запропонували заголовок "Fox News: Зеленский - разрушитель, запретивший христианство в Украине". Згодом новина зʼявляється на СПЖ і на російських пропагандистських ресурсах.

Джерело

Все буде Україна