Весна в самому розпалі, квітень і травень - чудовий час, щоб робити косметичний ремонт на дачній ділянці або навіть у приватному будинку. А також не варто забувати, що пофарбувати можна і віконні рами у багатоквартирному будинку, тільки якщо вони дерев'яні.

Бувають випадки, коли дуже важко видалити акрилову фарбу та пензликів та поверхонь меблів. Не варто відразу нервувати і падати духом. Справа в тому, що є кілька найпростіших способів, які перевірено довгі десятиліття.

Про ці засоби та способи боротьби з акриловою фарбою розповів один із українських блогерів, який часто ділиться корисними "дачними" порадами в соціальних мережах.

Відмити фарбу, скріншот: YouTube
Відмити фарбу, скріншот: YouTube

Тепла мильна вода

Наповніть посуд теплою водою та додайте кілька крапель м'якого господарського мила. Змочіть пензлик або розлийте цю суміш на пофарбовану поверхню, обережно перемішуючи, щоб розпушити фарбу. Потім змийте чистою водою і знову повторіть, якщо забруднення залишилося. Цей спосіб ефективний для свіжої чи вологої акрилової фарби.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Відмити фарбу, скріншот: YouTube
Відмити фарбу, скріншот: YouTube

Медичний спирт

Щоб відмити засохлу акрилову фарбу, використовуйте медичний спирт. Змочіть ганчірку або бавовняний диск спиртом і обережно протріть пляму. Це допоможе розщепити пляму, що полегшить її видалення. Обов'язково протестуйте спочатку на невеликій непомітній ділянці поверхні, щоб переконатися, що спирт не зашкодить вашим меблям.

Відмити фарбу, скріншот: YouTube
Відмити фарбу, скріншот: YouTube

Спеціальний засіб

Якщо вищеописані методи не допомогли, спробуйте скористатися спеціальним засобом. Воно розроблене безпосередньо для зняття акрилової фарби та його можна знайти у магазинах художніх товарів чи інтернету.

Уважно дотримуйтесь інструкцій, адже кожен розчинник може мати специфічні способи нанесення та видалення. Важливо уважно вивчити етикетку акрилової фарби, або можна запитати спеціаліста в будівельному магазині.

Нагадаємо, газова колонка або бойлер: який водонагрівач економічніший.

Раніше повідомлялося, що в душ краще без неї: як звичайна мочалка може заразити вас небезпечною хворобою.

Також, корисне сусідство: що посадити на одній грядці з редькою, щоб урожай шокував.