Зазвичай, Олена Зеленська публічно висловлюється лиш про свою роботу та сьогоднішня промова — стала виключенням. Нічна атака по Дніпру та області вразила першу леді, тому вона не змогла не передати свої співчуття постраждалим та засудити дії армії РФ та злочинні накази Путіна.

Лише два дні тому Зеленська зі щемом реагувала на ракетний удар по Чернігову, а тепер розповіла світові про ще один терористичний акт з боку Росії.

Росіяни вкотре вночі вдарили по житлових будинках, коли люди спали вдома. Під ударом також опинилися об’єкти Укрзалізниці. Поки світ спостерігає за тим, що відбувається в Україні, та зволікає з допомогою, від російських ракет продовжують гинути мирні люди.

«Знову нічна терористична атака. Росіяни вдарили по житлових будинках у центрі Дніпра та по населених пунктах області. На жаль, багато постраждалих. Серед поранених – залізничники, а серед 8 загиблих – діти. Мої співчуття близьким. Цьому терору не може бути виправдання»,– написала Зеленська у твітері.

Зазначимо, що вночі 19 квітня у Дніпрі пролунала серія вибухів. Росіяни вдарили по місту ракетами.

Відомо, що вже є 9 загиблих, серед яких троє дітей, та 25 поранених. 8-річна дівчинка від отриманих поранень померла у лікарні.

У Дніпропетровській ОВА зазначили, що це були важкі ніч та ранок, адже область пережила чергову масовану атаку.

За попередніми даними ДСНС, загинуло 7 людей, постраждали 26. Двоє дітей загинуло, ще одна дитина отримала поранення, хоча раніше повідомляли про трьох загиблих дітей. Пізніше у Дніпропетровській ОВА пояснили, що 6-річний хлопчик, поранений на Синельниківщині, був у вкрай важкому стані. Втім, його вдалося доставити до обласної лікарні.

«Медики зробили все, що могли. Можливе і неможливе. Врятували»,– мовиться в повідомленні.

Зараз у нього позитивна динаміка.