Батьків трьох і більше дітей зможуть мобілізувати до війська: кого це торкнеться?

Назвали випадок

Батьки трьох чи більше дітей віком до 18 років в Україні, які не виконували свої аліментні зобов'язання протягом трьох і більше місяців, можуть втратити право на відстрочку від мобілізації.

Про це розповіла народна депутатка, членкиня парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірина Фріз виданню LB.ua.

Згідно з новим законом про мобілізацію, ст. 23 передбачає можливість отримання відстрочки від призову для військовозобов'язаних жінок і чоловіків, які утримують трьох чи більше дітей віком до 18 років, при умові відсутності заборгованості зі сплати аліментів.

Проте уряд запропонував позбавити цієї відстрочки тих осіб, які не виплачували аліменти протягом трьох місяців або більше, або ж сума заборгованості перевищує платежі за три місяці. Цю пропозицію підтримали в оборонному комітеті парламенту.

Тепер батьки трьох чи більше дітей можуть втратити право на відстрочку від мобілізації, якщо протягом трьох місяців не виплачували аліменти хоча б за одну дитину. Працівники територіальних центрів соціального обслуговування та служб підтримки отримають доступ до бази даних щодо заборгованості з аліментів.

Скільки зараз в Україні боржників по аліментах?

За даними міністерства юстиції, зараз в Україні таких боржників близько 520 000 громадян. Зараз зареєстровано понад 260 000 постанов про звернення стягнення на доходи боржників. Понад 100 тисяч виконавчих документів ускладнено такими факторами:

  • Не працевлаштування боржників
  • Веденням аморального способу життя
  • Небажанням сплачувати аліменти. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень