Захід нажаханий перспективою ядерного удару зі сторони РФ. Вони всіляко намагаються не зачіпати Росію лишній раз, аби тільки не перетнути міфічні «червоні лінії». В той же час Україна сміливо б’є по найболючішому для Путіна. І вже здійснила атаку на об’єкти з ядерним озброєнням РФ.

Про це пише політолог Петро Олещук.

Концепція «червоних ліній», що була вигадана Заходом для випадку російської агресії проти України, вже давно втратила зв’язок з реальністю.

Збиття ракети, що вдирається у повітряний простір НАТО, стало б «червоною лінією» — сигналом для великої тривоги. Не лише безпека, а й геополітична стабільність стануть під загрозою. З таємничим впливом на кремлівських лідерів, це може викликати негайну реакцію та загрозу Третьої світової війни.

До речі, недавно війська окремих держав НАТО героїчно відбивали атаку ракет та шахедів на Ізраїль. Звідси виникає питання: що, якщо деякі з цих шахедів, які постачаються іранцями росіянам, мали бути направлені на Росію, але в останній момент були випущені на Ізраїль? Чи не ескалація збити такий священний майже-російський шахед? Здається, ніхто не розглядав цю ситуацію з такої перспективи. Це може бути безрозсудною ескалацією, яка має серйозні наслідки.

Якщо говорити серйозно, за останні два роки, коли світ сподівався на деескалацію, ми бачимо таку ескалацію, яка колись здавалася майже неможливою. Це вражає. Здається, що умиротворення агресора не буде тривати довго, десь до Третьої світової війни, долі в хід піде різноманітна зброя, що покладе край агресії РФ.