Українців попередили, що з 1 травня набувають чинності нові тарифи одразу на дві послуги – водопостачання та водовідведення.

Подорожчання торкнеться мешканців одного із найбільших міст Тернопільської області – Чорткова. Про це повідомили на офіційному сайті міськради.

Платіжки за воду. Фото: скрін youtube
Платіжки за воду. Фото: скрін youtube

Побутовим споживачам повідомили, що в місті з 1 травня починає діяти новий тариф на воду та каналізацію, який на 17% вищий від попереднього тарифу. Серед причин перерахунку вартості послуг – подорожчання електроенергії та зростання зарплат.

"Водоканал змушений був коригувати тариф виключно у двох складових: через суттєвий ріст вартості електроенергії та ріст мінімальної заробітної плати", - йдеться у повідомленні міськради.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Вода з крану. Фото: скрін youtube
Вода з крану. Фото: скрін youtube

Як стверджується, тарифи зміняться так:

  • вартість централізованого водопостачання збільшиться із 34,91 до 42,25 гривні за кубометр;
  • вартість централізованого водовідведення зросте з 23,11 до 25,77 гривні за кубометр.

Таким чином, загальний тариф на обидві послуги збільшиться на 10 гривень - з 58,02 до 68,02 гривні за кубометр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можуть відключити воду та газ: українцям розповіли, хто має платити за перевірку лічильників у воєнний час.

Також наш портал інформував, водоканали розікрали гроші, тож збільшать тарифи: Попенко пояснив, чому люди заплатять більше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.