З початку 2024 року КП, яке займається обслуговуванням автопарку КМДА, не втрачає активності у плані закупівель. Всього за цей час було проведено чотири великі тендери на суму 10,1 млн грн. І хоча не всі з них були завершені, кожен, як і раніше, має шанс на втілення в життя.

Процес вибору постачальників для запчастин дуже цікавий. На платформі Prozorro було опубліковано чотири тендери, кожен із яких перевищував суму в два мільйони гривень.

Тендер на закупівлю запасних частин для авто / фото: скріншот Prozorro
Тендер на закупівлю запасних частин для авто / фото: скріншот Prozorro

Нещодавній тендер від 6 березня передбачав закупівлю запчастин на загальну суму 3,8 млн. грн. Незважаючи на те, що більшість учасників запропонували ціни вище 3 млн, перемогла компанія ТОВ "Техавтоцентр", запропонувавши лише 2,6 млн грн.

5 березня оголосили ще один тендер на закупівлю запчастин на 3,5 млн. грн. Тут ситуація повторюється: найвигідніша пропозиція від ТОВ "Торговий дім Новатон Україна" складає 2,4 млн. грн.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Тендер на закупівлю запасних частин для авто / фото: скріншот Prozorro
Тендер на закупівлю запасних частин для авто / фото: скріншот Prozorro

ФОП Жабинець Віктор Петрович виявився єдиним учасником ще двох тендерів. Перший із скасували, але після скарги підприємця знову прийняли. Обидва тендери тепер перебувають у стадії "кваліфікація переможця".

Що ж до самого автопарку КМДА, то тут можна побачити справжній мікс від доступних моделей типу Hyundai H1 або Fiat Doblo до дорогих і престижних позашляховиків на зразок Toyota Highlander і Mercedes-Benz.

Станом на середину минулого року в автопарку КМДА значилося 109 одиниць техніки. У ньому можна було побачити як автомобілі, що давно служили, з пробігом до 700 тис км, так і зовсім нові моделі.

Toyota Highlander / фото: скріншот Youtube
Toyota Highlander / фото: скріншот Youtube

У загальному списку фігурують і практичні моделі для підсобного господарства, як Hyundai H1 і Fiat Doblo, так і елітні машини для керівників.

Цікаво зазначити, що торік КМДА намагалася закупити 17 нових автомобілів на 20 млн грн, що викликало широкий резонанс у суспільстві та у результаті тендер скасували. Однак незрозуміло, чому КМДА готове витрачати стільки коштів на звичайні запчастини для авто.

Нагадаємо, у ласті Вишневого витратить майже 200 млн на те, щоб люди змогли подивитися, як працює мерія

Раніше ми писали про те, що " Київтеплоенерго" витрачає мільйони на ремонт будівлі, коли місто стогне від аварій