Ціни на фрукти в Україні залежатимуть від погодних умов у найближчі тижні. Про це розповів президент Української плодоовочевої асоціації Тарас Баштанник в ефірі "Громадського радіо".

Висока температура повітря у першій половині весни спровокувала раннє цвітіння дерев. Через це збільшуються ризики для майбутніх плодів через можливі заморозки.

Ціни на овочі та фрукти. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі та фрукти. Фото: скрін youtube

Тарас Баштанник зазначив, що перепад температур може сильно пошкодити врожай як на ягідних, так і плодових культурах. Це загрожує втратами від 5% до 100% врожаю. За такого сценарію слід готуватися до того, що ціни на фрукти будуть високими.

Фрукти в Україні, фото: Знай.ua
Фрукти в Україні, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Однак наразі нічого критичного не сталося і якщо заморозків не буде, то українці зможуть купувати улюблені фрукти за помірними цінами.

"Ціни на фрукти залежатимуть від врожайності. Поки нічого критичного не відбулося, тому ми не можемо говорити, що ціни будуть високими. На мою думку, це буде зрозуміло у першій половині травня. Наразі все добре, тому я думаю, що ціни високими не будуть, якщо ми нормально пройдемо найближчі тижні", - констатував спеціаліст.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, удар по гаманцю буде трохи меншим: супермаркети переписали ціни на вершкове масло, макарони та яйця.

Також наш портал інформував, помідори, печериці та молода капуста – дорога розкіш: нові ціни залишать із порожнім шлунком.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що цінники "схудли" на 20 грн: супермаркети оновили вартість улюблених фруктів українців.