В операційній зоні Сил оборони півдня триває щоденна контрбатарейна боротьба та відбиття ворожих штурмів. Зокрема, сили оборони півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах.

Про це оперативне командування «Південь» повідомило на своїй сторінці в Фейсбук.

Там наголосили, що протягом доби вони отримали підтвердження, що у ворога стало менше на 92 окупанта і 32 одиниці озброєння та військової техніки, з них: 1 зенітно-ракетний комплекс “Стріла-10”; 19 одиниць авто-бронетехніки; 6 артилерійських систем; 2 міномети; 2 розвідувальні БпЛА — “Зала” та “Суперкам”; 1 човен; 1 аерофотостанція. Також, знищено 5 польових пунктів боєпостачання та спостережний пункт.

В той же час, ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій.

«На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 4 штурми, з яких 3 в районі Старомайорського, 1 в районі Роботиного. Успіху не мали. На лівобережжі Дніпра, на тимчасово окупованій Херсонщині ворог здійснив 11 штурмів в напрямку плацдарму біля Кринок. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції. Наші бійці продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання та укріплення позицій», — йдеться в повідомленні командування «Південь».

Там наголошують, що окупанти тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, не припиняють аеророзвідку.

«В операційній зоні за минулу добу зафіксовано проліт 108 розвідувальних дронів. Протягом бойової доби окупанти здійснили на Оріхівському напрямку 9 авіаційних ударів із застосуванням 8 керованих авіабомб та понад 60 некерованих авіаційних ракет. На Херсонському напрямку здійснили 1 авіаційний удар із застосуванням близько десятка некерованих авіаційних ракет. Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей, ворог застосував 163 FPV-дрони, 8 ударних БпЛА типу “Ланцет”, скинув з БпЛА різних модифікацій 268 осколкових боєприпасів. Внаслідок застосування ударних дронів пошкоджено 2 вежі стільникового зв’язку на Дніпропетровщині, приватні житлові будинки на Херсонщині, господарська споруда на Миколаївщині. Жертв серед населення немає. Ворожі війська 6 разів вдарили з артилерії по Херсону. Також обстріляно близько десятка населених пунктів області. Внаслідок злочинних дій ворога, під час артилерійських обстрілів поранено 3 цивільні особи. Пошкоджено адміністративну будівлю, декілька приватних житлових будинків, багатоповерховий будинок, медичний заклад, газогін та ділянку теплопроводу. На Дніпропетровщині ворог обстріляв артилерією Нікополь та Марганецьку громаду. Внаслідок обстрілу пошкоджено приватні житлові будинки. Жертв серед населення немає. На Запоріжжі ворогом обстріляно 8 населених пунктів. Пошкоджено декілька приватних житлових будинків, гаражі, цивільний автомобіль, господарчі споруди. Постраждалих немає2. – йдеться в повідомленні.

До того ж, оперативне командування «Південь» наголосило, що кораблі ворожого флоту у Чорному та Азовському морях відсутні. Ракетоносії заведені в пункти базування.

«Йдемо вперед, разом – до Перемоги!», — підсумували там.

Додамо, що раніше повідомлялось, що протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по дев’яти районах зосередження особового складу противника. Також, силами та засобами протиповітряної оборони України було знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59, а підрозділами ракетних військ завдано ураження по одному пункту управління, двох артилерійських засобах, одній станції РЕБ, одному району зосередження особового складу та одному складу боєприпасів противника.