На днях, ЗСУ знищили штаб окупантів. Наразі відомо, що в окупованому з 2014 року Луганську був ліквідований командир 59-ої гвардійської сиваської червонопрапорної бригади управління (зв’язку) російських окупантів полковник Павло Кропотов. Не виключено, що під час удару ЗСУ разом із ним знаходились так звані глави ЛНР і ДНР — Леонід Пасічник та Денис Пушилін. Тому, можливо, зовсім скоро ми дізнаємось і про їхню ліквідацію.

Про це сьогодні у своєму Телеграм-каналі повідомив блогер і офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан Штірліц, який системно відслідковує некрологи у ворожих засобах масової інформації, відомчих і медіаресурсах силових і владних структур терористичної РФ та соціальних мережах «руського миру».

Так, за його повідомленням, відомо, що Кропотов разом з іншими загарбниками став жертвою влучного ракетного удару Сил оборони по штабу інтервентів. Пункт постійної дислокації його військової частини № 28331 розташовується в місті Єкатеринбург Свердловської області РФ.

До того ж, раніше вже повідомлялось, що в окупованому Луганську крилатими ракетами було атаковано штаб російської армії, розміщений на території машинобудівного заводу. Деталі операції розкрило Управління стратегічних комунікацій (СтратКом) ЗСУ в Telegram.

За даними військових, під час атаки було «успішно уражено» пункт управління угруповання військ «Центр» окупаційної армії РФ.

Висловився про операцію в Telegram і командувач Повітряних сил України Микола Олещук.

«Витримавши паузу, дякую льотчикам авіації ВПС за успішний, а головне, результативний удар по ворожому об’єкту на Луганщині 13 квітня», — написав генерал-лейтенант.

Він уточнив, що льотчики, виконавши пуски, успішно повернулися на бази.

«Таких ударів по тилах противника буде більше, коли Україна отримає більше ракет від наших західних партнерів», — повідомив командувач.

За даними російського пропагандистського Телеграм-каналу, під час авіаудару ЗСУ по машзаводу в Луганську ліквідували щонайменше 20 російських окупантів.

«Удар припав неподалік від Луганського машинобудівного заводу. За нашою інформацією, загинули щонайменше 20 військовослужбовців. Частина з них лише кілька днів тому прибула в зону «СВО»», — повідомив російський ресурс.

Він уточнив, що є втрати і в техніці, але вони не розголошуються.

Крім того, після цього, російські телеграм-канали почали масово розганяти версію про те, що удару по військовій базі РФ у Луганську нібито було завдано німецькими ракетами Taurus. Хоча, Берлін не оголошував про їх поставку ЗСУ.

Зокрема, жителі окупованого Луганська почали масово писати про удар по машинобудівному заводу. Відомо, що дане підприємство ЗС РФ використовували у своїх потребах, зокрема, як базу з ремонту військової техніки.

З’явилося безліч відео удару, завдяки яким можна зробити кілька висновків.

По-перше, удар був подвійним. Очевидець зафіксував повторний приліт ракети по вже димлячому заводу.

По-друге, на заводі було озброєння — на відео потрапив момент вторинної детонації після удару.

Російські телеграм-канали запевняють, що для атаки нібито використовувалися німецькі ракети Taurus. Ця версія виглядає сумнівною. Річ у тім, що Німеччина категорично відмовляється поставляти їх Україні, побоюючись ескалації конфлікту. Жодних підтверджень, що ці ракети з’явилися у ЗСУ, наразі немає. Судячи з відео, з упевненістю можна сказати тільки те, що атака здійснювалася крилатими ракетами. Найімовірніше, це могли бути британські Storm Shadow/SCALP.